Dunpleister

Onze dunpleister is de perfecte keuze voor een strak en naadloos resultaat op elke muur of plafond.

Vakkundig dunpleister

Op zoek naar dunpleister? Dan is het uiteraard wenselijk om op zoek te gaan naar een ervaren stukadoor, die precies weet hoe je dit op de juiste manier aanbrengt. In dat opzicht ben je gelukkig precies op de juiste plek aanbeland. Bij Gladstuc houden we ons namelijk op dagelijkse basis bezig met alles wat bij dunpleister komt kijken. Zodoende doe je een beroep op een echte expert wanneer je voor onze dienstverlening kiest.

Wat houdt dunpleister precies in?

Dunpleister moet je zien als een spuitbare vorm van muur- en plafondafwerking. Deze wist men speciaal te ontwikkelen voor nieuwbouwprojecten. Bij gebouwen binnen deze projecten zijn de wanden namelijk over het algemeen standaard behangklaar. Het is dan niet meer nodig om voor een dikkere laag stucwerk te kiezen.

Middels dunpleister maak je een muur dus glad aan de hand van een zeer beperkte laagdikte. Deze is normaal gesproken niet dikker dan 1 a 2 mm. Na het aanbrengen en laten opdrogen van deze laag is het mogelijk om bijvoorbeeld voor latex spuiten te kiezen.

De voordelen van topkwaliteit dunpleister

Dat dunpleister zeker de afgelopen jaren flink in populariteit toeneemt, is geen toeval. Dit heeft te maken met de verschillende voordelen die bij deze werkwijze van toepassing zijn. De belangrijkste punten op dit gebied zijn:

Optimaal strak en glad: Kiezen voor dunpleister is de beste manier om muren en plafonds volledig strak en glad te krijgen. Aangezien het dus om een spuitbare vorm van afwerking gaat, ontstaat er een uiterst egale laag. Met het blote oog ziet dit er ongeëvenaard strak uit. Het is uiteindelijk waar eigenlijk iedereen wel naar op zoek is.

Werkt isolerend: Bovendien werkt dunpleister ook isolerend. Ondanks dat de meeste wanden tegenwoordig sowieso al goed isoleren, is een beetje extra altijd mooi meegenomen. Zeker nu de laatste jaren alsmaar duidelijker is geworden dat je met een goede isolatie flink wat extra geld kunt besparen.

Weert vocht: Wist je daarnaast dat dunpleister ook vocht weert? Het laatste wat je wilt zien op een muur of plafond, is er dat er sprake is van vochtplekken en schimmelvorming. Dit levert simpelweg allerlei onnodige problemen op. Bovendien is het ook visueel gezien bepaald niet aantrekkelijk. Aan de hand van dunpleister ben je op een handige manier in staat om dit te voorkomen.

Ideale ondergrond voor schilderwerk: Tot slot is dunpleister de ideale ondergrond voor schilderwerk. Zoals gezegd, maak je een wand of plan met dunpleister uiterst glad. Dit is een belangrijke vereiste om met verf aan de slag te gaan. Hierdoor ziet het eindresultaat er zo strak en hoogwaardig mogelijk uit. Dat is toch waar iedereen naar streeft.

Dunpleister

Hier vindt u de veelgestelde vragen over dunpleister.

Dunpleister is een type stucwerk dat een gladde afwerking geeft op muren en plafonds. Het is een dunne laag van 1 tot 2 millimeter die over een bestaande wand wordt aangebracht.

Dunpleister heeft enkele voordelen ten opzichte van traditioneel stucwerk. Het is sneller aan te brengen en te drogen, wat tijd bespaart. Ook kan het worden aangebracht op bestaande muren en plafonds zonder dat deze eerst helemaal vlak gemaakt hoeven te worden. Dunpleister is bovendien goedkoper dan traditioneel stucwerk.

Het aanbrengen van dunpleister duurt meestal 1 tot 2 dagen, afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak.

Dunpleister kan op de meeste ondergronden worden aangebracht, zoals gipsplaten, beton en metselwerk. Het is echter niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals badkamers.

Ja, dunpleister kan in verschillende kleuren worden aangebracht. Het is mogelijk om de kleur van het dunpleister vooraf te bepalen en het wordt aangebracht met een verfspuit.

De duur van het aanbrengen van stucwerk is afhankelijk van de oppervlakte en het type stucwerk. Gemiddeld duurt het aanbrengen van stucwerk op een oppervlakte van 50 m² ongeveer 3 dagen.

Ja, dunpleister kan worden overschilderd met muurverf, maar het is belangrijk om de juiste verf te kiezen voor de ondergrond.

Stucwerk kan het beste schoongemaakt worden met een zachte borstel en lauw water met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddelen of scherpe voorwerpen, omdat dit het stucwerk kan beschadigen.

Nee, dunpleister hoeft niet te worden afgewerkt met een lak of vernis, omdat het van zichzelf al een glanzend en glad oppervlak heeft.

Het aanbrengen van dunpleister vereist enige ervaring en expertise. Het wordt aanbevolen om dit over te laten aan een professional om te zorgen voor een glad en strak resultaat.

Nu voor vakkundig dunpleister van Gladstuc kiezen

Bij Gladstuc doen we een beroep op een enorm lange werkervaring. Met meer dan 20 jaar in het vak, weten we als geen ander wat er allemaal blij komt kijken. Door specialisaties, expertise, transparantie en duidelijkheid met elkaar te combineren, zorgen we voor een optimale dienstverlening.

Ben je dus op zoek naar dunpleister? En kies je dan het liefst voor topkwaliteit? Dan nodigen we je graag uit om even contact met ons op te nemen. In theorie kunnen we dan binnen de kortste keren al aan de slag!