Latex spuiten

Voor een strakke en egale afwerking van uw muren en plafonds, is latex spuiten een uitstekende optie.

Latex spuiten in heel Nederland.

Latex spuiten staat nog altijd bekend als een redelijk recente ‘uitvinding’ die voor een revolutie binnen de verfindustrie zorgde. Middels latex spuiten, doe je namelijk een beroep op een groot aantal nieuwe voordelen. Zeker wanneer je dit laat doen door een echte specialist. Bij Gladstuc zijn we ervan overtuigd dat we dé partij zijn om je hierbij te helpen.

Wat is latex spuiten?

Bij latex spuiten is er sprake van het vernevelen van latex onder hoge druk. Dit gebeurt met een speciale verfspuit. Hierdoor is het mogelijk om vrij grote oppervlaktes op een volkomen egale manier te verven. Dit is een significante stap in de goede richting ten opzichte van de kwasten of de verfrollers.

Naar deze moderne variant van verven is meer en meer vraag. Dat latex spuiten zo populair is, heeft te maken met enkele specifieke voordelen.

Waarom voor latex spuiten kiezen?

Kiezen voor latex spuiten, doe je uiteraard omdat er bepaalde voordelen van toepassing zijn. Het profiteren van deze voordelen is namelijk zo aantrekkelijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

Supersnel: Misschien wel de grootste stap in de juiste richting is gemaakt in de snelheid van het spuiten. Middels latex spuiten is het namelijk mogelijk om veel sneller wanden en plafonds te verven dan voorheen. Het is te vergelijken met de overstap van analoge methodes naar een digitale werkwijze. Wat met kwasten en verfrollers veel tijd, aandacht en moeite kostte, bereik je met latex spuiten een stuk sneller en makkelijker. 

Ultiem egaal: Daar komt nog bij dat je met latex spuiten een ultiem egaal eindresultaat opgeleverd krijgt. Ook hierbij is de vergelijking met kwasten en verfrollers weer relevant. In tegenstelling tot bij die werkwijze, hoef je met latex spuiten niet bang te zijn voor baanvorming of naden. Het gehele oppervlak is strak en egaal.

Goedkoper dan stucwerk: Een ander belangrijk voordeel is dat latex spuiten een stuk voordeliger is dan stucwerk. En dit met het bijbehorende voordeel dat het nagenoeg dezelfde strakke uitstraling oplevert. Met andere woorden; het is absoluut de moeite waard om latex spuiten te overwegen. Het is namelijk altijd mooi meegenomen om een stuk goedkoper uit te komen.

Zeer breed inzetbaar: Als laatste grote voordeel van latex spuiten is er nog het feit dat deze methode zeer breed inzetbaar is. Het is namelijk een geschikte optie voor nagenoeg iedere ruimte. Denk aan de wanden en plafonds in bestaande woningen, bedrijfsgebouwen en nieuwbouwpanden. Zodoende is de kans klein dat het in jouw situatie net niet mogelijk is om voor latex spuiten te kiezen. Deze optie is er eigenlijk bijna altijd.

Latex spuiten

Hier vindt u de veelgestelde vragen over latex spuiten.

Latex spuiten is een verftechniek waarbij latexverf met behulp van een spuitmachine op muren en plafonds wordt aangebracht. Het zorgt voor een egale en strakke afwerking.

Nee, niet elke ondergrond is geschikt voor latex spuiten. Het is belangrijk dat de ondergrond vlak en schoon is voordat de latexverf wordt aangebracht.

Latex spuiten is over het algemeen duurder dan het traditioneel rollen van verf. Dit komt doordat er speciale apparatuur nodig is en er meer voorbereidend werk gedaan moet worden.

Ja, latexverf is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en tinten, dus er is veel mogelijk.

Het is niet altijd nodig om uw huis te verlaten tijdens het latex spuiten, maar het kan wel handig zijn om te doen, vooral als u gevoelig bent voor geuren of als het om een groot project gaat.

De droogtijd van de verf is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de temperatuur. Over het algemeen duurt het 24 uur voordat de verf volledig is gedroogd.

Na het spuiten van latexverf is het belangrijk om de muren en plafonds regelmatig schoon te maken om ze in goede staat te houden. Gebruik een zachte doek en lauw water om de oppervlakken voorzichtig te reinigen.

Ja, latex spuiten is ook geschikt voor buitenshuis. Er zijn speciale latexverfproducten beschikbaar die zijn ontworpen voor buitengebruik en die bestand zijn tegen weersinvloeden.

Latex spuiten door Gladstuc

Bij Gladstuc doen we een beroep op een enorme bak aan ervaring met betrekking tot latex spuiten. Zo hebben we in het verleden een groot aantal projecten tot een goede einde gebracht. Dit nemen we allemaal mee om ook voor jouw project zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Zo kiezen we steevast voor:

  • Een heldere, transparante communicatie
  • Een duidelijke planning
  • Latex spuiten in verschillende kleuren
  • De meest vakbekwame specialisten

Is latex spuiten als dienst dus precies waar je nu naar op zoek bent? Laat het ons dan direct even weten!