Stucwerk

  1. Home
  2. Stucwerk

Stucwerk door onze stukadoors

Welke soorten stucwerk leveren wij precies? Onze professionele stukadoors zijn gespecialiseerd in verschillende soorten stucwerk, waarvan het meest gekozen stucwerk sausklaar/glad stucwerk is. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van de diensten die wij aanbieden:

Behangklaar stucen

Behangklaar stucwerk wat aangebracht wordt op de muren om vervolgens behangen te worden. Behangklaar stucwerk is erg geschikt als ondergrond voor behangwerk. Het stucwerk heeft namelijk een minder egale ondergrond, wat ideaal is voor behang aangezien de behang laag over het stucwerk wordt geplaatst. De prijs per m2 is wat lager t.o.v. ander stucwerk omdat deze manier van stucen minder intensief is.

Sausklaar stucen

Wilt u een gekozen muur of plafond gaan schilderen, kunt u het best kiezen voor sausklaar stucen. In tegenstelling tot het behangen, moet het stucwerk glad en egaal zijn voordat er geschilderd wordt. Sausklare wanden en plafonds hebben gladde afwerking, wat deze wanden meer dan geschikt maakt voor een verflaag of ander schilderwerk.

Sierpleister/Spachtelputz

Sierpleister is een mooie afwerking van uw muren. De praktische afwerking kan in verschillende kleuren worden aangebracht. Dat betekent dat u zelf niet moet schilderen en ook geen professionele schilder hoeft in te schakelen.Spachtelputz is een mengsel van bindmiddel en marmerkorrels dat in verschillende diktes aangebracht kan worden. Zo kunt u zelf de structuur op uw muren kiezen.

Raapwerk

Raapwerk is een dikkere laag, gemaakt van gipsmortel of specie. Het aanbrengen van raapwerk zorgt er voor dat ruwe ondergronden weer vlak en waterpas gemaakt kunnen worden. Vaak worden ruimtes zoals de badkamer en het toilet uitgevlakt met raapwerk. Raapwerk kan ook sausklaar afgeleverd worden. Hierdoor kan behangen, verven, sausen of sierpleister aangebracht worden op raapwerk.

Nieuwbouw stucen

Nieuwbouwwoningen hebben nadat deze gebouwd zijn, tijd nodig om goed op de fundering te rusten. In de eerste vijf jaar kan een nieuwbouwwoning iets verzakken waardoor er bijvoorbeeld scheurtjes kunnen ontstaan. Hiervoor is een sausklaar/glad stucwerk erg geschikt. Glad stucwerk kan namelijk erg gemakkelijk bijgewerkt worden bijvoorbeeld bij scheuren of beschadigingen, terwijl u wel geniet van een mooi afgewerkte wand.

Wij kunnen meestal een dun filmlaagje (dun pleisteren) aanbrengen op de bahangklare wanden van nieuwebouwwoningen. Bovendien is dit een goedkopere optie dan stucen. Het is sneller klaar, binnen 1 dag droog en resultaat is het zelfde.

Menu
Message Us on WhatsApp