Veel gestelde vragen

Bij Gladstuc hechten we veel waarde aan onze passie voor het vak en onze precisie afwerking.

Algemeen

Bij Gladstuc begrijpen we dat het belangrijk is om de juiste stappen te volgen voor een perfect afgewerkte woning. Onze werkwijze is ontworpen om ervoor te zorgen dat u volledig tevreden bent met het resultaat. Dit is wat u kunt verwachten wanneer u met ons samenwerkt:

1. Offerteaanvraag: Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een duidelijk beeld te krijgen van uw behoeften.

2. Opmeting: Na het ontvangen van uw aanvraag, plannen we een bezoek aan uw woning om de benodigde metingen te verrichten. Dit stelt ons in staat om een nauwkeurige offerte op te stellen.

3. Planning: In overleg met u bepalen we een geschikte datum voor het stuc- en spuitwerk. We houden rekening met uw planning en streven naar maximale flexibiliteit.

4. Voorbereiding: Om ervoor te zorgen dat het werk soepel verloopt, krijgt u van ons een checklist met voorbereidingsstappen. Door deze voorbereidingen te volgen, kunnen we efficiënt aan de slag.

5. Aanvang van het werk: Op de afgesproken datum beginnen onze ervaren vakmensen met het afplakken, voorstrijken en stucen van de muren. We zorgen ervoor dat alles nauwkeurig wordt uitgevoerd.

6. Droogtijd: Na het stucen is er een droogtijd van minimaal 2 weken. Dit is essentieel voor een duurzaam en kwalitatief eindresultaat.

7. Afwerking: Zodra de muren zijn gedroogd, komen we terug om de afwerking te voltooien. Dit omvat het schuren van de muren, het afplakken van de juiste delen en het kitten van eventuele naden. Hierna volgt het hoogtepunt: het aanbrengen van latexverf om uw muren tot in perfectie te voltooien.

8. Facturering: U ontvangt een gedetailleerde factuur voor de uitgevoerde werkzaamheden. Wij geloven in eerlijke en transparante prijzen.

9. Uw feedback: Bij Gladstuc zijn we trots op ons vakmanschap en willen we graag horen wat u van ons werk vindt. Laat alstublieft een review achter op Google, zodat anderen kunnen profiteren van uw ervaring.

Gladstuc streeft ernaar om uw droomwoning werkelijkheid te maken. Met onze expertise en toewijding zorgen we voor een afwerking die uw verwachtingen overtreft. Uw tevredenheid staat bij ons voorop!

U kunt een offerte aanvragen door ons offerteformulier op onze website in te vullen of ons direct te bellen. We streven ernaar om zo snel mogelijk contact met u op te nemen om uw wensen en eisen te bespreken. We kunnen zelfs binnen 2 minuten een voorlopige prijsindicatie geven. We zijn er om u te helpen!

Bij het aanvragen van een offerte geven veel bewoners een schatting van de benodigde meters op. Op basis daarvan maken wij een offerte. Echter, om de exacte meters van de wanden en plafonds te bepalen, voeren onze ervaren stukadoors op de startdatum of op een inmeetdag(kijkdag) een nameting uit. Op deze kijkdag lopen we samen met de bewoners door de woning om alle details te bespreken en eventuele misverstanden te voorkomen. Als blijkt dat er meer of minder meters stucwerk nodig zijn dan geschat, passen wij de offerte uiteraard aan.

Zodra de voorinspectie is afgerond, streeft ons doel om de definitieve oplevering van de nieuwbouwwoning binnen 3-4 weken te realiseren. Zodra de opleverdatum bekend is, informeren we onmiddellijk de bewoners en doen ons uiterste best om hen snel van dienst te zijn. Omdat vertragingen bij nieuwbouwprojecten niet ongebruikelijk zijn, hanteren we een flexibele aanpak en proberen we onze klanten op de hoogte te houden van mogelijke vertragingen. De start- en einddatum van de werkzaamheden kunnen met 2-3 dagen variëren, maar we blijven ons inzetten om de stukadoorswerkzaamheden binnen 1 week te voltooien. We adviseren onze klanten om rekening te houden met een droogtijd van maximaal 2 weken voor het stucwerk.

Onze offertes zijn in principe 30 dagen geldig, tenzij anders vermeld.

Bij Gladstuc vragen we geen voorafbetaling voor onze diensten. We factureren pas zodra alle werkzaamheden volledig zijn uitgevoerd en afgerond. Na de afronding van de werkzaamheden sturen we de factuur binnen een week naar de klant. Vriendelijk verzoeken wij onze klanten om het factuurbedrag binnen een week over te maken op onze rekening. Zo kunnen we een vlotte afhandeling van onze dienstverlening garanderen.

We hanteren verschillende btw-tarieven voor onze diensten. Voor nieuwbouw projecten geldt een btw-tarief van 21%, terwijl voor specifieke klussen aan woningen die ouder zijn dan twee jaar een tarief van 9% geldt. Dit is van toepassing op diensten zoals stucwerk en schilderwerk. Voor andere diensten, zoals het plaatsen van gipswanden en hoeklijnen, geldt het standaard btw-tarief van 21%. Mochten er vragen zijn over de specifieke btw-tarieven voor jouw situatie, dan staan we graag voor je klaar om deze te beantwoorden.

Helaas kunnen we geen scheurgarantie bieden voor nieuwbouwprojecten. Dit komt doorgaans doordat nieuwbouwconstructies zich in de eerste jaren kunnen zetten en zich aanpassen aan veranderende omstandigheden, wat scheurvorming kan veroorzaken.

Stucwerk

Stucwerk kan op verschillende manieren worden aangebracht, afhankelijk van de omvang van het project. Voor grote projecten wordt vaak een gipsspuitmachine gebruikt, die het stucwerk met precisie en snelheid op muren of plafonds spuit. Dit is efficiënt en geschikt voor grootschalige toepassingen.

Voor kleinere tot middelgrote projecten wordt stucwerk meestal met de hand aangebracht. Dit houdt in dat de stukadoor het stucmateriaal met een troffel of spaan aanbrengt en handmatig gladstrijkt. Dit biedt meer controle en nauwkeurigheid, wat vooral belangrijk is bij gedetailleerde afwerkingen en in kleinere ruimtes.

De tijd die nodig is voor het aanbrengen van stucwerk varieert afhankelijk van de oppervlakte en het type stucwerk. Over het algemeen neemt het aanbrengen van stucwerk op een oppervlakte van 250 m² gemiddeld ongeveer 5 dagen in beslag.

Stucwerk schoonmaken kan een uitdaging zijn, vooral als het onbeschilderd is, omdat het gevoelig is voor vlekken en beschadiging. Een goede manier om stucwerk eenvoudiger te reinigen is inderdaad om het te schilderen met een speciale verf die geschikt is voor stucwerk. Dit beschermt het oppervlak en maakt het beter bestand tegen vuil en vlekken.

Als je onbeschilderd stucwerk schoon wilt maken, volg dan deze stappen:

1. Stof verwijderen: Begin met het verwijderen van stof en los vuil met een zachte borstel of een stofdoek. Dit voorkomt krassen tijdens het reinigen.

2. Vlekken behandelen: Voor specifieke vlekken kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor stucwerk. Test dit eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het de stuc niet beschadigt.

3. Zachte reiniging: Maak een mengsel van water en een milde zeep of stucreiniger. Gebruik een zachte doek of spons om het stucwerk voorzichtig af te nemen. Wring de doek of spons goed uit om te voorkomen dat er te veel vocht op het stucwerk komt.

4. Spoelen: Spoel het gereinigde gebied af met schoon water om eventuele zeepresten te verwijderen.

5. Laten drogen: Laat het stucwerk volledig drogen voordat je eventueel verdere stappen onderneemt.

Onthoud dat onbeschilderd stucwerk gevoeliger is voor vuil en vlekken, dus het is altijd een goed idee om het te schilderen voor een langdurige bescherming en eenvoudiger schoonmaak.

Om stucwerk te beschermen, kun je het volgende doen:

1. Schilderen: Een geschikte verflaag beschermt tegen vuil en vocht.
2. Afdichten: Gebruik een sealer of vernis om het stucwerk minder poreus te maken.
3. Onderhoud: Verwijder regelmatig stof en behandel vlekken snel.
4. Voorkom fysieke schade: Vermijd stoten en krassen op het stucwerk.
5. Bescherm tegen vocht: Zorg voor goede ventilatie en repareer scheuren om vochtproblemen te voorkomen.

Deze stappen helpen de duurzaamheid en uitstraling van het stucwerk te behouden.

Dunpleister

Dunpleister vertegenwoordigt een moderne en efficiënte aanpak voor het afwerken van muren. Deze techniek is specifiek ontworpen met het oog op nieuwbouwprojecten, waarbij de muren van gebouwen doorgaans al gereed zijn voor behangwerk. In dergelijke situaties is het niet langer vereist om te opteren voor een dikkere traditionele stucwerklaag, en hier blinkt dunpleister uit.

Nee, dunpleister is doorgaans niet geschikt voor gebruik op buitenmuren. Dunpleister is ontworpen voor het gladmaken en afwerken van binnenmuren en plafonds. Het is niet bestand tegen de weersinvloeden en vochtigheid die buitenmuren blootgesteld worden. Voor buitentoepassingen worden doorgaans andere materialen zoals buitenpleister (ook bekend als gevelpleister) of gevelverf gebruikt, die specifiek zijn ontworpen om de bescherming en duurzaamheid te bieden die buitenmuren nodig hebben. Deze materialen zijn beter bestand tegen regen, zonlicht en temperatuurverschillen.

Latex spuiten

Latex spuiten is doorgaans geschikt voor gladde en schone binnenoppervlakken, maar de voorbereiding en keuze van de juiste verf zijn essentieel. Voor buitentoepassingen zijn speciale weerbestendige verven nodig.

Het is niet altijd nodig om uw huis te verlaten tijdens het latex spuiten, maar het kan wel handig zijn om te doen, vooral als u gevoelig bent voor geuren of als het om een groot project gaat.

Om geverfde muren en plafonds na het spuiten in goede staat te houden:

1. Regelmatig schoonmaken om stof en vuil te verwijderen.
2. Vlekken snel schoonmaken met een zachte doekje.
3. Repareer beschadigingen zoals krassen onmiddellijk.
4. Zorg voor goede ventilatie om vochtproblemen te voorkomen.
5. Voer regelmatige visuele inspecties uit.
6. Raadpleeg een professional bij ernstige schade of twijfels over onderhoud.

Ja, latex spuiten kan geschikt zijn voor buitentoepassingen, maar gebruik weerbestendige latexverf en zorg voor een goede voorbereiding van de ondergrond. Overweeg professionele hulp voor buitenschilderwerk en voer regelmatig onderhoud uit voor een langdurige bescherming.

Call Now Button